Naar de inhoud springen

Bali, een werkelijk paradijselijk mooie bestemming

Bij veel mensen staan Indonesië zeer hoog bovenaan het verlanglijstje met toekomstige reisbestemmingen. Dat geldt misschien nog wel in het meest voor het eiland Bali. Ondanks het feit dat ze zeker niet het grootste eiland van Indonesië is moet het gezegd dat ze wel veruit het populairst is. De kans is zeer groot dat dit helemaal niemand zal verbazen. Het moet dan ook gezegd dat dit eiland werkelijk een pareltje is van formaat. Het vulkanische eiland heeft in het bijzonder voor natuurliefhebbers werkelijk ongelofelijk veel te bieden. Je kan er niet alleen prachtige watervallen terugvinden, daarnaast zijn er ook heel wat tropische regenwouden te ontdekken en kan je genieten op één van de vele paradijselijke stranden. Wat zou een mens eigenlijk nog meer moeten hebben?

Ubud, misschien wel één van de leukste plekken van Bali

Er zijn verspreid over het eiland Bali zonder twijfel enkele zeer mooie plaatsen terug te vinden. Voor één van deze plaatsen geldt dat ze luistert naar de naam Ubud. De kans is best groot dat je hier nog nooit eerder van hebt gehoord, maar dat maakt ze zeker niet minder interessant om er even bij stil te blijven staan. Voor Ubud geldt dat het stadje zich bevindt tussen de rijstvelden. Je treft hier een haast unieke combinatie aan van natuur en cultuur. De oude tempels worden in het straatbeeld afgewisseld met hippe bars die grotendeels verantwoordelijk zijn voor het bruisende nachtleven van de stad. Door de jaren heen is gebleken dat Ubud niet alleen steeds populairder wordt om te bezoeken, daarnaast kan ze ook zomaar dienst doen als uitvalsbasis. In de omgeving van deze stad zijn dan ook bezienswaardigheden terug te vinden zoals met name het Ubud Monkey Forest, de Goa Gajah Tempel evenals Ubud Palace en de zogenaamde Campuhan Ridge Walk.

Een bezoek aan de vulkaan Mount Batur

Bali kent in totaal twee vulkanen. Mount Batur is één van deze twee en mag zich veruit de meest bekende en populaire noemen. Voor zowel deze als voor de Agung vulkaan geldt dat ze beiden te beklimmen zijn. Let wel, wapen je voor een behoorlijke uitputtingsslag! De klim naar de top mag dan best pittig zijn, de beloning die je ontvangt onder de vorm van een fantastisch uitzicht maakt zeer veel goed. Bij voorkeur kies je ervoor om de beklimming te doen bij helder weer. In dat geval kan je vanaf de top van de vulkaan namelijk genieten van een uitzicht over zowat heel Bali. De tocht naar de top neemt ongeveer twee à drie uur in beslag.

27vakantiedagen | Reiservaringen, reisverhalen & tips per land

Jatiluwih, een pareltje van formaat

Als er één bezienswaardigheid is welke je op het eiland Bali zeker niet over het hoofd mag zien, dan is het wel Jatiluwih. De rijstvelden die je hier aantreft behoren niet voor niets tot de mooiste van heel Indonesië. Ze zijn terug te vinden op ongeveer een uur rijden van Ubud. Het is mogelijk om ze zonder tour te bezoeken. Ben jij ook van plan om Jatiluwih aan jouw verlanglijstje toe te voegen? Hou er dan rekening mee dat je deze locatie het best kan bezoeken tussen februari en april. In deze periode veranderen de rijstvelden van groen naar geel. Bezoek je deze omgeving buiten de aangegeven periode? Dan dien je er dus rekening mee te houden dat ze niet groen zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *