Naar de inhoud springen

Costa Rica rondreis – Centraal-Amerika op z’n best

Midden-Amerika en dan ook nog een heel veilig land om in te reizen! Het kleine Costa Rica wacht achter in witte stranden met een binnenland vol vulkaan schoon. Ze hebben het er goed voor elkaar in het paradijs op aarde. Zo’n kwart van Costa Rica wordt beschermd door een scala aan natuurregels. Iets dat de wasbeer, de aardbeigifkikker en de luiaard kunnen waarderen. Costa Rica heeft de trossen er hangen maar is geen bananenrepubliek. Op je Costa Rica rondreis ervaar je dat deze mooie plek een ellenlange democratische geschiedenis heeft. En verder alles om letterlijk en figuurlijk intens te genieten.

Tropische verrassingen

En dat genieten begint natuurlijk in de natuur. Met laarzen aan door de regenwouden sjokken en bij de eerste de beste vulkaanhelling omhoog om zo de verschillende stadia van het regenwoud van heel dichtbij te kunnen ervaren. De jungle rivier op in een kayak en langs geheimzinnige oevers drijven. Je komt nogal wat fauna tegen tijdens je Costa Rica rondreis. Dwaal je rond in het Tortuguero National Park, dan ga je zeker schildpadden spotten. En dan die zalige stranden, meteen dat Robinson-gevoel erbij. En in al die natuur heb je er zomaar ineens een aanhankelijk apen vriendje bij gekregen.

Aan de hand van de vriendelijke Ticos

De Costa Ricanen worden broederlijk Ticos genoemd. Dit trotse volk heeft saamhorigheid en familiebanden heel hoog in het vaandel. Je zult tijdens je Costa Rica rondreis wel even moeten wennen aan het idee dat de Ticos moeilijk nee kunnen zeggen. Hun land is weelderig groen, vochtig aangevuld met dramatische regenseizoenen. Breekt de zon weer door dan is die ineens lekker fel zodat de stranden trekken. Natuur en strand lopen soms gewoon in elkaar over zoals in het nationale park van Cahuita. Witter worden de zandstranden niet. Lekker gaan liggen dus en genieten van het ‘pura vida’, dat simpele puur-natuur-leven dat de Tico’s ook waarderen.

Een Costa Rica rondreis over wiebelende touwpaden

Op je rondreis mogen een aantal must-sees niet ontbreken. Dit deel van Centraal-Amerika heeft wat voor je in petto. Bijvoorbeeld de nevelwouden van het Monteverde Cloud Forest. Delen van de route doe je via zwaaiende touwhangbruggen en zelfs via zip-lines. In de vulkaan pracht van Costa Rica torent de Arenal boven alles uit. Dit is een vulkaan die je moet meemaken. De Tico’s beweren dat hij rustig slaapt. Maar wat is dan dat gerommel dat je hoort? Een vulkaan die snurkt, wellicht? Ben je toch bij de Arenal, dan mag een kijkje bij de waterval La Fortuna niet ontbreken. Vanaf dit punt kun je over een tropische rivier de jungle in zwemmen.

Rondreis Amerika boeken | Vanverre.nl

Maak tijdens de Costa Rica rondreis kennis met een langzaam-aan-dier

De ‘ambassadeur’ van Costa Rica hoef je niet de hand te schudden maar moet je toch even meemaken. Tijdens je Costa Rica rondreis doe je daarvoor het park Manuel Antonio aan waar je de bedeesde en supervriendelijke luiaard ontmoet. Moet het daarna wat spannender? Dat kan met een jungle trek in het park Corcovado waar je bijkans over de miereneters en apen struikelt. Er is zoveel meer nog te doen in dit tropische paradijs: reggae in Puerto Viejo, een kleurrijke kennismaking met San José (in de wijk Barrio Amón), teveel om op te noemen. Dus zeker nog eens een keertje terug naar Costa Rica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *