Naar de inhoud springen

Is een e-sigaret goed voor je?

Door de afwezigheid van giftige stoffen en chemicaliën in de damp van de elektrische sigaret wordt deze gezien als de gezonde variant van de tabakssigaret. Een rapport uit 2015 van Public Health England (PHE) concludeert dat elektrische sigaretten zelfs maar liefst 95% minder schadelijk zijn dan het roken van een sigaret van tabak.

Stoppen met roken

Ongeveer 75% van alle rokers heeft in januari als goede voornemen om te stoppen met roken. Maar ondanks de wil en het goede voornemen slaagt de meerderheid van de rokers daar helaas niet in. Het roken van sigaretten is door de aanwezigheid van nicotine zeer verslavend. Dat is niet alleen een lichamelijke verslaving maar volgens oiselle.nl ook een psychische. Het gevoel dat je bij een drankje of na het eten een sigaret moet hebben en je het zelfs echt lekker vindt. Verstokte rokers die hier mee willen stoppen zijn veel beter af met de elektrische sigaret. De e-smoker bevat geen potentieel toxische stoffen zoals teer, koolmonoxide en stikstofoxide. Bovendien zal door de geringe hoeveelheid nicotine de verslaving afnemen tot je uiteindelijk uitkomt bij de nicotinevrije elektrische sigaret.

De meest prettige effecten bij het roken van een elektrische sigaret in vergelijking met het roken van een tabakssigaret zijn minder kortademigheid, verminderd hoesten, minder spuwen en minder keelpijn. Met het gebruik van de elektrische sigaret zal je minder in lichaamsgewicht toenemen dan na het plotsklaps stoppen met roken is het makkelijker om aan lichaamsbeweging doen. Andere zware ontwenningsverschijnselen die vaak voorkomen bij het normaal stoppen met roken zoals depressie, slapeloosheid en onrust zie je veel minder als je stopt met een elektrische sigaret.

De gezonde variant

De schadelijke effecten van tabaksrook zijn er heel veel en dat beperkt zich niet alleen tot acute en chronische ziektes van het ademhalingsstelsel. Tabakrook kan leiden tot depressies, maagziektes en klachten aan hart en bloedvaten. Op basis van studies van zeer gerespecteerde onderzoekers van medische instituten kunnen we vandaag de dag stellen dat elektrische sigaretten een gezond alternatief zijn voor rokers en dat ze heel wat narigheid kunnen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *