Naar de inhoud springen

Zo bespaar je geld in 2022

We beginnen allemaal te merken dat het leven op meerdere vlakken steeds duurder wordt. We merken het aan onze energierekening, tijdens het tanken, na het afrekenen in de supermarkt en ga zo maar door. Tijd om actie te ondernemen dachten wij zo! Aan veel kosten zit je nu eenmaal vast maar dat betekent niet dat je niet op andere manieren geld kunt besparen. Ben jij benieuwd geworden hoe ook jij geld kunt besparen in 2022? Lees dan snel verder.

Inzicht krijgen

Komt al jouw geld op één hoop terecht en heb je eigenlijk geen idee waar je geld naartoe gaat elke maand? Dan kan het goed zijn om hier wat meer inzicht in te creëren. Het kan namelijk zijn dat je je rot gaat schrikken van al je bezoekjes aan dure koffietentjes en/of de plaatselijke friettent. Bekijk voor jezelf wat je de afgelopen maanden nu echt het geld waard vond en wat absoluut niet en besluit op basis daarvan hoe je dit in de toekomst gaat verbeteren.

Je verzekeringen blijven checken

Het woord ‘verzekeringen’ zal je waarschijnlijk niet direct enthousiast maken maar weet dat je ook op dit gebied veel geld kunt besparen. Zo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je over de juiste verzekeringen beschikt maar is het van de andere kant ook belangrijk om te checken of je juist geen onnodige verzekeringen hebt lopen. Klopt dit bij jou helemaal? Mooi! Het enige wat je dan nog hoeft te doen is elk jaar opnieuw even een moment inplannen om te checken of je nog de beste en de goedkoopste verzekeringen hebt lopen. Alleen je zorgverzekering vergelijken (en op basis daarvan eventueel overstappen naar een andere partij) kan je bijvoorbeeld al mooie voordelen opleveren elk jaar volgens ofvoyagerrotts.nl .

Onnodige abonnementen opzeggen

Toen ik een paar maanden geleden inlogde op mijn Paypal account ben ik me rot geschrokken. Niet één maar twee onnodige abonnementen bleken er nog te lopen. Super zonde natuurlijk! De derde tip is dus ook om geregeld naar je lopende abonnementen te kijken en te bepalen of je ze allemaal nog wel echt nodig hebt. Vergeet niet dat elke euro telt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *